D. 4. december: ABC

Julekalender 2020 - 4. dec

Nogle af jer kender måske Lone Kaas, der de sidste mange år har stået for en masse sjove arrangementer i Hedemarken. Lone er en del af ABC, Albertslund Boligsociale Center, som sammen er med til at gøre flere af Albertslunds almene boligområder lidt mere farverige end de er i forvejen. Laura har taget en snak med Mai Green, leder for ABC, om hvad ABC er for noget, og hvordan vi i Hedemarken kommer til at få glæde af dem fremover.

Jeg hedder Mai, og jeg er sekretariatsleder i ABC. Jeg har arbejdet boligsocialt i rigtigt mange år efterhånden. ABC er et samarbejde mellem Albertslund Kommune og de almene boligområder i kommunen, om at skabe nogle gode boligområder. Med støtte fra landsbyggefonden.
Hedemarken har været en del af ABC de sidste 8 år, og i starten var vi med til at etablere mange fysiske rum i Hedemarken: Hønsehuset, Bagehytten, Byhaven og Markhuset for eksempel.

I de sidste fire år, har indsatsen handlet meget om uddannelse og beskæftigelse, så der har været ungevejledning med Lam og Gitte, og Lones "Netværket" for voksne ledige. Og så har vi været med til at muliggøre VOKS. Vi fundraisede blandt andet 5 millioner fra Velux Fonden. Derudover er BOXEN og Naboskab på Hjul også noget vi har hjulpet med at starte op og fundraise eksterne midler til.

Hedemarken er et godt sted at lave boligsociale aktiviteter, fordi det er et stort område, og der er mange beboere der gerne vil engagere sig og gøre en indsats for et godt boligområde. Og så er der en engageret og velvillig afdelingsbestyrelse, der rigtigt gerne vil den boligsociale indsats.

Jeg håber at vi i 2021 kommer til at sætte rigtigt meget fokus på børns trivsel og læring i skolen og deres muligheder, det vi kalder livs-chancer. Så jeg håber at vi får lavet et godt socialt værested, en form for samlingspunkt, hvor børn kan komme hen en dag om ugen efter skole, og få styrket deres skolegang.

Mai, ABC

I aften kl. 18:00-18:45 kommer ABC, Hedemarkens Laura og selveste Julemanden forbi og synger sange og spreder lys og glæde. Alle er inviteret til at synge med ud af jeres vinduer – bare hold øje med optoget!

ABC juleoptog 2020