D. 5. december: Hønselauget

Nogle af jer kender måske Lone Kaas, der de sidste mange år har stået for en masse sjove arrangementer i Hedemarken. Lone er en del af ABC, Albertslund Boligsociale Center, som sammen er med til at gøre flere af Albertslunds almene boligområder lidt mere farverige end de er i forvejen. Laura har taget en snak med Mai Green, leder for ABC, om hvad ABC er for noget, og hvordan vi i Hedemarken kommer til at få glæde af dem fremover.

Hvad er bedre end et blødkogt æg til morgenkaffen en lørdag morgen? I Hedemarken er vi så heldige at have vores helt eget hønsehus, Æggeborgen, som passes og styres af en gruppe frivillige beboere. En af dem, Sus, mødte Laura foran Æggeborgen til en snak om hvad hønselauget er for noget, og hvordan hun håber at 2021 bliver for Hønselauget og Hedemarken.

Jeg hedder Sus og er tovholder hos hønsene, og har været det i 5-6 år. Jeg bor i Hedemarksvænge og trives fint med at bo her. Vi kalder hønsehuset for Æggeborgen. Hønsene lægger 16 æg om dagen, og dem må man så tage, på den dag, hvor man passer hønsene. Der er ca. 15 minutters arbejde, den ene dag om ugen. Og 1-2 arbejdsweekender om året. Og så koster det 100 kr. om måneden, som går til foder og vedligeholdelse og den slags. De første par måneder kan vi gå ned til 75 kr., hvis man vil se om det er noget. Det fungerer rigtigt fint, men vi mangler stadig to familier til at være med. Vi er kun fem.

Det bedste ved at være med i Hønselauget er alle de skøre høns. De er individuelle alle sammen. Nogle er frække, nogle er søde og nogle er skrappe. Og så er det sammenholdet mellem de andre, der er med i Hønselauget. Og så er det æggene, de smager jo pragtfuldt!

Jeg håber at 2021 bliver et godt år for hønsene og at vi fortsat har det gode sammenhold i Hønselauget. Og at Hedemarken fortsat er et godt og trygt sted at bo, som det er nu.

Sus, Tovholder for Hønselauget