D. 18. december: Natteravnene

Her i Hedemarken er vi så heldige at have en Natteravn boende. Øyvind er frivillig turleder hos Natteravnene, og det er ham vi kan takke for, at Natteravnene nogle gange kommer  forbi her i Hedemarken. Laura har taget en snak med Øyvind om hvad natteravnene er for noget, hvorfor han er natteravn og hvad han selv får ud af at hjælpe unge og andre i nattelivet.

Jeg er med i Natteravnene fordi, det tiltrækker mig, at kunne hjælpe andre. det har altid godt kunnet lide. Og det er det det handler om som Natteravn. Vi går ud i nattelivet og hjælper de unge. Det handler ikke kun om at dele bolsjer og kondomer ud. Hvis der for eksempel er nogen der har det rigtigt dårligt har vi brækposer på os, og vi kan hjælpe dem i en taxa hjem.

Og det skal de unge i Hedemarken også have glæde af, derfor har jeg arrangeret ture herude med Natteravnene et par gange om året. Der sker ikke så meget i Hedemarken, så det er ikke nødvendigt så tit. Når vi så er her, kommer de unge hen og vil have en snak og lidt gratis ting, og så er de afsted igen. Og de er bare glade for at se os og for at vi giver dem positiv opmærksomhed.

Jeg håber absolut, at der igen kan blive afholdt Sankt Hans fest og al den slags i næste år. At vi kan få liv og glade dage igen, for det er noget af det bedste ved at komme i Hedemarken. Det er vi gode til herude.

Øyvind, Turleder for Natteravnene

 Natteravnenes hjemmeside