D. 19. december: Bagehytten

Julekalender 2020 - 17. dec.

Bag lågen i dag har vi Bagehytten. Bagehytten er en bålhytte, som alle i Hedemarken kan bruge. Den bruges mest af en flok dejlige kvinder, der bager tyrkiske fladbrød, men kun fantasien sætte grænser for, hvad man kan lave af lækre sager over gløderne inde i bålhytten.

Book hytten

Når det igen bliver muligt, kan man booke bagehytten ved at kontakte Laura på 23611485 eller lauma@kab-bolig.dk.

Naanbrød

Man kan for eksempel bage lækre naanbrød over gløderne i bålhytten. Her har du en nem opskrift på naanbrød.

Ingredienser:

    • 4,75 dl mel
    • 1 tsk. bagepulver
    • 1,5 tsk. salt
    • 2 dl yoghurt naturel
    • 2 spsk. olivenolie
    • 0,5 dl varmt vand
    • 2 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, salt og bagepulver.
  2. Rør olien i.
  3. Tilsæt yoghurt og vand og ælt dejen til den er smidig.
  4. Lad nu dejen hæve i 20 minutter med et klæde over
  5. Del i 6 dele og rul ud til flade pandekager. De skal være cirka 1 cm tykke.
  6.  Kom sesamfrø på den ene side og rul lidt mere, så de sætter sig fast.
  7. Pensl den anden side med vand. Læg i en varm pande med siden med vand nederst.
  8. “Bag” et par minutter og vend derefter. Brødet skal have fået lidt farve. “Bag” omkring 1 minut på den anden side.

Snobrød

Snobrød er en klassiker! Hvem elsker ikke et snobrød med syltetøj eller nutella.

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • groft salt
  • 500 g hvedemel
  • snobrødspinde

Fremgangsmåde:

  1. Rør en halv pakke gær ud i 3 dl lunkent vand.
  2. Tilsæt 1 tsk groft salt og gradvist 500 g hvedemel. Ælt dejen godt.
  3. Lad dejlen hæve ca. 30 min.
  4. Tril dejen ud i 10 tynde ruller og sno dejen rundt om en pind.
  5. Lad dejen efterhæve på pindene ca. 20 min.
  6. Bag brødene over gløderne på bålet ca. 20-30 min., til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.

Smores

Endnu en klassiker og et sikkert hit blandt de små, er smores. Smores stammer fra USA, men det gør det bestemt ikke til en mindre lækker godbid.

Ingredienser:

  • Mariekiks
  • Skumfiduser
  • Chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Rist skumfisen til den er gylden. Pas på den ikke kommer for tæt på flammerne, så bliver den sort, og det er ikke så sundt at spise.
  2. Lav nu en “sandwich” af 2 mariekiks, den ristede skumfidus og et stykke chokolade.
  3. Enjoy!