D. 23. december: Hedemarkens Bibliotek & Medborgercenter

Julekalender 2020 - 23. dec.

Hedemarkens Bibliotek og Medborgercenter har sørgeligt nok haft sin sidste åbne dag. Uden ceremoni eller den opmærksomhed som stedet fortjerner. Derfor er denne dag dedikeret til alle de mennesker og alle de oplevelser og minder som Hedemarkens bibliotek go medborgercenter har lagt rum til de sidste mange år.

Laura har fået fat på nogle af de mennesker der i tidens løb har arbejdet på Bibliotek og Medborgercenteret, og her er hvad de har at sige om deres tid på stedet:

Min tid som en del af Bibliotek og Medborgercenter Hedemarken vil altid ligge og lune i min mentale rygsæk: Menneskerne, kulturoplevelserne, alt det vi sammen byggede op - en helt fantastisk tid

Henriette Lind, tidligere bibliotikar på Hedenmarkens Bibliotek og Medborgercenter

Jeg arbejdede på biblioteket i Hedemarken i en periode, hvor biblioteket var et levende eksperimentarium, hvor personalet individuelt, i samarbejde med kollegerne og i samskabelse med brugerne udviklede nye formidlingsformater.

Vi ville gøre litteraturen levende og gøre den vidensbank, som biblioteket er ramme for, relevant i det daglige liv.

Jeg oplevede et tårnhøjt ambitionsniveau og en aktiv prioritering af nærvær og nerve. Det lykkedes os at skabe litteratur-formidling og kulturformidling, som samlede folk på tværs af alder og sociale skel.

Biblioteket var mere end et bibliotek. Det var et kulturhus, et forsamlingshus og Hedemarken offentlige dagligstue. Jeg tænker ofte tilbage på mit år i Hedemarken, og jeg gør det med stor kærlighed

Maren Grosen, tidligere medarbejder på Hedenmarkens Bibliotek og Medborgercenter

Husker du byhaven? Eller varm suppe foran biblioteket? Fælleslæsning og Lektiehjælp? Eller den gang Ellie Jokar var på besøg? Vi har samlet billeder fra nogle af de mange hyggelige, sjove og lærerige stunder, som Bibliotek og Medborgercenteret har lagt hus til.

Her er også nogle videoer, hvor man fornemmer, at Hedemarkens Bibliotek og Medborgercenter har været et vigtigt omdrejningspunkt for beboerne i Hedemarken.