Natascha – en af Hedemarkens ildsjæle

Natascha - Hedemarkens ildsjæle

Under corona-krisen, har Nastascha Sønderskov utrætteligt arbejdet for fællessang ud af vinduerne hver aften i sin blok. Det vil vi, de boligsociale medarbejdere i Hedemarken, gerne anerkende. For at takke Natascha for den store indsats, har vi været ude med en plante til hende fra VOKS. I samme omgang fik vi spurgt hende lidt om, hvad hun ellers laver, og hvad hun godt kan lide, ved at bo I Hedemarken. Og så snakkede vi selvfølgelig også om hendes arbejde i afdelingsbestyrelsen, og hvad det betyder for hende.

Vil du fortælle lidt om dig selv – hvor bor du henne i Hedemarken, hobbyer, hvad kan du godt lide at lave?

Jeg bor i højhusene i en stuelejlighed, og det er jeg rigtig glad for. Jeg er generelt meget kreativ med alt muligt. Det er dejligt at skabe nye ting. Jeg hækler, for eksempel, og laver perler.

Jeg engagerer mig i arrangementer i området, og kan rigtigt godt lide at bidrage til det fællesskab, der er i Hedemarken, og at gøre noget for andre. At gøre andre glade, det er det vigtigste. Og det bedste.

Hvorfor har du valgt at sidde i bestyrelsen?

Det har jeg valgt, fordi jeg gerne vil gøre en forskel. At jeg kan gøre noget for, at beboerne i Hedemarken bliver inddraget, når der skal ske nye ting, og at de får det bedste ud af den afdeling de bor i.

Jeg gik blandt andet ind i bestyrelsen på grund af den fysiske helhedsplan. Jeg ville arbejde for, at den blev til noget – og at den blev så god som muligt og så billig som muligt, så alle stadig kan blive boende i deres lejligheder, og at de får de bedste boliger som muligt.

Og så kan jeg godt lide at være frivillig og være en del af projekter. At have flere bolde i luften. Det synes jeg er spændende.

Hvad er dine “mærkesager” / kerneinteresser i AB?

Det er den fysiske helhedsplan. Som sagt er det vigtigt for mig, at den bliver så billig som muligt, så alle stadig har råd til at blive boende. Samtidig skal det selvfølgelig også være så godt som muligt, så vi får nogle gode, lækre boliger at bo i. Vi skal have så meget for pengene som muligt, samtidig med at folk stadig har råd til at blive boende.

Og så brænder jeg for arrangementerne, festerne og at få nye idéer, der både er funktionelle og billige. At få ting til at ske, og gøre Hedemarken til det bedste sted det kan være, for os der bor her.

Hvor længe har du boet i Hedemarken, og hvad kan du godt lide, ved at bo her?

Jeg har boet her siden 2009. Jeg kan virkelig godt lide mine naboer, og det naboskab der er herude generelt. Jeg kan godt lide alle de grønne områder. Hedemarken er en lille landsby i byen, og det er helt specielt og godt.

Jeg kan godt lide, at der er fællesskab og inddragelse af beboere og aktiviteter.

Og så er der en masse her ude, ud over boliger, for eksempel VOKS og Hedehuset med de boligsociale medarbejdere, hvor man altid kan komme hen og snakke. Og så er der selvfølgelig Tøj og Bogcaféen, hvor jeg også er frivillig. Her kan alle komme ned. Både for at finde noget de vil have, og de kan aflevere ting til genbrug. Og så kan man altid komme og få en snak og en kop kaffe, hvis man har lyst til det. Der er plads til at alle kommer, uanset om man er rig eller fattig.

Jeg kan også rigtigt godt lide, at der er så mange, der kommer til vores arrangementer i Hedemarken. Især efter at der er begyndt at være flere børneting, for eksempel hoppeborg, så kommer der flere. Der kommer også flere beboere med anden etnisk herkomst en dansk. Det er virkelig dejligt!

Så er der også pensionistskovturen, som jeg elsker. At vi arrangerer noget for pensionisterne i Hedemarken, hvor vi kommer ud, det er bare dejligt. At se glæden i deres ansigter, at være sammen med dem uden for Hedemarken. Det er skønt.

Hvad er det fedeste du har været med til, som en del af bestyrelsen?

Det må være jubilæet sidste år, og så at vi er kommet så langt med Helhedsplanen som vi er.

Så er der som sagt pensionistskovturen, som jeg er ret glad for. Og så at komme i kontakt med beboerne, og snakke med dem, forklare hvad afdelingsbestyrelsen laver, og måske forklare nogle ting, de ikke forstår. For eksempel omkring helhedsplanen.

 
 

Lone Kaas & Laura von der Maase, boligasociale medarbejdere i Hedemarken

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.