Hønselauget

Hønselauget

En forening der passer Danmarks gladeste høns!

Vil du have dine egne høns og spise frisklagte æg søndag morgen? Det er nemlig muligt her i Hedemarken, selv om du bor i lejlighed. 

Hønsehuset blev bygget allerede i 2014 og siden da, har alle Hedemarkens beboere, kunne nyde synet og lyden af de kaglende høns. Og det er ikke kun Hedemarkens beboere som nyder hønsene, vi har dagligt besøg af daginstitutioner som lige lægger vejen forbi hønsehuset. 

Hedemarkens Hønselaug er en forening med 7 husstande som medlemmer. Hvert husstand passer hønsene 1 fast dag om ugen, og når de er færdige med pligterne kan de gå hjem og fylde køleskabet op med frisklagte æg. Alle husstande har forskellige opgaver, nogen sørger for vand, nogen sørger for mad og andre gør rent i rederne.

En gang om året samles alle medlemmer til en arbejdsdag, hvor der bliver malet, ordnet og nusset om hønsenes omgivelser.

Du kan også være med, eller komme på ventelisten, hvis der ikke er plads. Det koster 100 kroner om måneden, men dem sparer du jo ved ikke at skulle købe æg!

Hvis du vil vide mere, så kan du ringe til Forkvinde Sus Serup, hun giver gerne en guidet rundtur i hønsegården.

Kontakt 

Kontakt Sus Serup tlf. 60 47 48 50 hvis du vil vide mere

Vil du vide noget om høns, så er det Forkvinden for Hedemarkens Hønselaug du skal spørge! Sus sparrer og idéudveksler med et hønselaug på Bornholm, og de to hønselaug lærer meget af hinanden.
Hedemarkens Hønselaug har valgt hønseracen ISA Brown, da de næsten altid lægger et æg om dagen.